- 27.10.2019 20:50:23
Fatma Şengül davası yarın: Kızı Açelya Şengül'den dayanışma çağrısı
Bu haber 2256 kez okundu

Fatma Şengül'ü öldüren katil Zeynel Akbaş yarın hakim karşısına çıkacak. Kızı Açelya Şengül, duruşma öncesi kadınlara dayanışma çağrısında bulundu.

İstanbul’un Maltepe ilçesi Gülensu Mahallesi'nde 29 Mart 2019 sabahı işe gitmek için çıktığı evinin önünde, işyerinde tartışma yaşadığı Zeynel Akbaş tarafından vurularak öldürülen Fatma Şengül cinayetine ilişkin davanın duruşması yarın görülecek.
 
İstanbul Anadolu 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek davada sanık Zeynel Akbaş hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame doğrultusunda "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve "ruhsatsız ateşli silahla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis isteniyor.
 
Kızı Açelya Şengül, katledilmesinden bir gün önce annesi ile arasında geçen konuşmayı anlattı. Şengül, 28 Ekim Pazartesi günü saat 09.00’da İstanbul Kartal Adliyesinde görülecek olan dava için çağrı yaptı.
 
'MADDİ SIKINTILARDAN DOLAYI ÇALIŞIYORDU'
 
Annesinin öldürülmeden önce çalıştığı işyerinde birçok sıkıntı yaşadığını dile getiren Açelya Şengül, kanser tedavisinden dolayı işten çıkan annesinin yaşadıkları maddi sıkıntılardan dolayı tekrar işe girdiğini söyledi.
 
Öldürülmesinin bir gün öncesinde annesinin kendisine "İşyerinde bir adam var. Tazminat almak için kendini kovdurtmaya çalışıyor. Orada çok yoruluyorum. Artık orada çalışmak istemiyorum" dediğini anlatan Şengül, annesinin bu durumu işyerindeki şeflere söylemesine rağmen hiçbir şey yapılmadığını belirtti.
 
Aralarında geçen bu konuşmanın ertesi günü annesinin Zeynel Akbaş tarafından öldürüldüğünü söyleyen kızı, "Annem evden dışarı çıktığında 4 kurşun sesi geldi. Ardından komşularımızın ‘annen yere düştü’ demesiyle dışarı çıktım. Katil sağa sola bakıp, elindeki silahla kendisini kolunun sol üst köşesinden vurdu, intihar süsü vermek istedi" diye konuştu.
 
'KAMERA KAYITLARINI VERMEDİLER'
 
Annesini öldüren Akbaş’ın ilk ifadesinde cinayeti planlayarak işlediğini itiraf ettiğini belirten Şengül, ancak daha sonra ifadesini değiştirdiğini kaydetti.
 
Annesinin mobbinge maruz kalması dolayısıyla öldürülmesinden sonra işyerindeki kamera kayıtları için savcılığa talepte bulunduklarını aktaran Şengül, ancak savcılığın 2.5 ay sonra kamera kayıtlarını işyerinden istediğini belirtti.
 
İşyerinin ise son iki aylık kamera kaydı tutulduğu yanıtı ile görüntülerin ellerinde bulunmadığını yanıtı verdiğini paylaşan Şengül, olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını ifade eti.
 
Şengül, annesinin Whatsapp konuşmaları için başvuruda bulunduklarında ise soruşturma savcısının "Zaten suçunu kabul etmiş biri var. Ben Whatsapp’ta mesajlarını açtırmak için Amerika’ya yazı yazamayacağım" yanıtı ile karşılaştıklarını söyledi.
 
Şengül, adaletin yerini bulması için yarın görülecek duruşma öncesi kadınları Kartal Adliyesi önüne davet etti.

Yapılan Yorumlar
Yorum Yap