- 3.12.2021 11:04:25
Susamda dev fiyat artışı! Simit 3.5 TL oldu ama üretici mutlu değil
Bu haber 687 kez okundu

Simidin gelen zamlarla birlikte 3.5 TL'den satışa sunulmasının ardından simidin vazgeçilmezi susamdaki fiyat artışı da dikkat çekti. Yaklaşık yüzde 150'lik artışla kilosu 13 liradan 35 liraya kadar yükselen susam fiyatı fırıncı ve satıcıları kara kara düşündürüyor.

Üreticiler, 3.5 lira satış fiyatının dahi masraflarını karşılamadığını söyledi.Sözcü'ye konuşan Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, "Susama gelen zamlar bu sektörü sekteye uğratıyor. Pazartesi ve cuma iki ayrı zam gelen bir süreçten geçiyoruz. Bugün simide yaptığımızzam dahi masrafları karşılamıyor. Günlük hammaddeye zam geliyor" ifadelerini kullandı.


''ÇİN SUSAMI KULLANILIYOR'' İDDİALARINA CEVAP

Susam fiyatları artarken ortaya 'Çin susamı kullanılıyor ve alerjiye neden oluyor' iddiası atıldı ancak üreticiler bunu yalanlayarak Çin susamının maliyetli olduğunu ve susamcıların bu riske girmeyeceklerini belirtti. Erdal Pınar, "Türkiye yılda 160 bin ton susam kullanıyor. Susam Nijerya, Etiyopya ve Sudan'dan geliyor. Çin susamı kullanmıyoruz, Çin'in ürettiği iç pazarında tüketiliyor" dedi.

Yapılan Yorumlar
Yorum Yap