- 9.10.2019 14:44:33
Saray'dan operasyon sinyali geldi
Bu haber 1910 kez okundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fırat’ın doğusuna operasyon sinyali vermesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, Suriye’nin doğusuna olası operasyon için dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.

Esad karşıtı muhaliflerin 8. yılını dolduran savaş sürecinde ilk kez tek çatı altında toplanması, bir çok bölgeden 200’ü aşkın grubun Şanlıurfa’da düzenlenen toplantıda düzenli ordu sistemine geçiş yaptığı açıklanması bu sinyallerden biriydi.

Şimdi ise mesaj Saray’dan geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, olası bir operasyonla ilgili paylaşım yaptı. Altun paylaşımında, “Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın! Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın. Doğacaktır sana va’dettiği günler Hakk’ın; Kim bilir, belki yarın... belki yarından da yakın” mesajını vermesi dikkat çekti.

Öte yandan Şanlıurfa’daki 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan hareket eden 10 TIR üzerindeki zırhlı araçlar Suriye sınırındaki Akçakale ilçesine sevk edildi.

Gece saatlerinde Şanlıurfa’dan yola çıkan üzeri brandalar ile örtülü zırhlı araçlardan oluşan konvoy, güvenlik önlemleri arasında Akçakale’ye geldi. İlçe girişinde bulunan 3’üncü Hudut Alay Komutanlığı’na giriş yapan zırhlı araçların, Suriye sınır hattında konuşlandırılacağı belirtildi.

Yapılan Yorumlar
Yorum Yap